Tuesday, October 5, 2010

::Buat Apa Nak Pandang Lagi?::


Assalamualaikum...
Betul juga sebenarnya Allah temukan kita dengan orang yang salah dahulu baru kita temu dengan orang yang betul. Kalau tak, kita takkan tahu erti kehidupan. Mungkin kita leka dengan duniawi. Bila dah terkena baru la terkial2 nak gelabah... T___T 

Kadang2 lelaki ni sangat SELFISH. Dia nak kita tunggu dia macam tunggul kayu. Boleh di pijak, boleh di ketuk. Dia senang2 suka2 je buat hal dia. Tapi perempuan ni sekian hal jugak, BODOH. Dah kau duk layan dia lagi buat apa! Dah dia buat kau macam tu nak terhegeh2 lagi! Jangan jadi bodoh boleh tak! Owh.! Saya sedikit beremo. Maaf.

Dia bukan kisah hal kau pun wahai perempuan!Sila sedar diri la! Dia nak kau tapi apa dia buat? Ada dia setia dengan kau? Ada dia jujur dengan kau? Ada!!?? Tak ada bukan? So? Kenapa kau sibuk2 lagi nak tahu hal dia? Kau sibuk2 nak perbaikikan hubungan kau. Dia?Ada cuba berubah?? Cukup la dengan apa yang kau telah korban kan. Cukup la. Dia tak kan pandang lagi. Kau telah buat yang terbaik. Selama ni kau mudah berlembut hati. Kau mudah cair dengan kata2nya. Bila kau mahu bangkit? Bila!!?? Jangan di kenang kenangan yang lampau kalau dia masih jauh dari kenangan itu.

Dulu dia mungkin agung2kan cinta kau. Tapi masa telah berubah. Hati manusia juga berubah. Cinta kau dia hanya pandang sebelah mata.Sedarlah.Pujuk rayu dia hanya manis di bibir sahaja. Janji2 dia akan pergi bersama angin yang bertiup. 

Kau wahai lelaki, takkan sedar selagi kau tidak terkena. Kau perempuan, sedarlah masih ada yang mencintai kau.. Tapi mungkin selama ini kau lupa akanNya. Sekarang bukalah mata.. Dia sentiasa ada disisi kau. 

Pensil/Surat:Fokus!Fokus!Tak sabar nak balik rumah!!!


16 comments:

saya_arief said...

pasai apa emo semacam je ni..

Anonymous said...

huk3..wanie-san...
sgt bgus n3 ne..
five star la ntuk yu..
hahaa..

h a n i e said...

jgn bila sedih baru nak ingat DIA!

ber_u_wang said...

beres.. suda bangun rupa nya..


kalau sedar dari awal kan bagus

Wanie-san said...

saya_arief:
ahala...pelik juga..emo plak aku..huhu

Anonymous :
erkk??apa yg bagus???huhu

h a n i e:
insyaallah..susah dan senang..sentiasa ingat Dia...

uncle:
hahahaha 2la...baru bangun tido..
kalau tido mmg sentiasa mimpi2 je..xnak terjaga2...sekarang sudah bangkit~hihi

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

ai suker entry yu yg nih....hehheheh....

masih lagi ada yg sayang kat kita nih kan....

hehehheh

Amal said...

haha. rilek aja. Tuhan maha adil kan. kita tak mintak dia kena balas apa-apa, tapi, life ni penuh dgn karma kan? org tu buat taik dengan kita, tak mustahil satu hari nanti dia akan telan balik taik dia sendiri.

chill wanie. esok aku dah nak balik.

^^

erine roslan said...

that's the spirit, my dear!

macam nie baru lah WANIE!

beb, ko kalau ada masalah cerita je la kat aku..... takyah pendam2.. apa gun akawan2, rumet2 ko yg comel nie.. luah je...... takde hal punye.

Wanie-san said...

k.yanie:
yup!betul!xpayah nak terhegeh2 kat org yg mmg xkenang budi!pedulikan dia!!
hahaha

Lina ku sayang:hahaha
2la pasal. Aku malas dah nak pikir. Aku xde plak menangis. Aku relax je kan?Aku tenang je kan? So, i think ni adalah da best way..hehe Kita doa jela dia bahagia dunia akhirat.
Syg...u nak balik esok?? SOb..sob..sedayyyyyy T__T

Gedik:
hahaha thanx beb.. rumates yg baik.. hari tu xtahan sebak sangat. But aku xde la nak nangis beria sangat. Biasa sudah. Juz nak luah kan apa yg terbuku selama beberapa bulan ni. Lantak pi dia la.Aku pun relax je skrg. Cool ja tanpa dia..hehe
oleh kerana ko baik ati arini..aku puji la korang rumate yg comel..so sweet...hehhehehe

asna cute said...

Yayyyyyy! bru betul tindakan tue! sila teruskan usaha utk jodoh yg lebih baik tau ;) Hugg!

bofoyengfeng said...

aper citer wehhh...

erine roslan said...

i know i'm sweet. HAHAHA

xpe. aku sentiasa percaya orang baik, jodoh die pun dengan orang baik..

tapi aku xde lah nak cakap kau tuh baik... HAHAHA just kidding.

DIA tahu what's best untuk ko la cik lurus ;))

syue said...

waniii!!!!!!!kite nak nangis!
kite jugak pernah tauuuuuu..

tp skarang kite dah bahagia dengan org yg kite sukeeeeee...

masa ja penentu segala2nya...che wani bersabar ye

~ceRRy beRRy~ said...

kalau dh kehilangan baru mula nk menghargai kan...

Kuwe said...

gila masuk baca entry ni dengan lagu background.

touching gila babi.

em. tapi aku lelaki. tadehal.

Anonymous said...

sejibik cam love story aku......huwaaarrgghhhhhhhhhh!!!!
sob sob sob...
*mama..cedey..*