Sunday, October 24, 2010

::Sekarang dah Maju::

Assalamualaikum...
Baru sampai rumah petang tadi. Penat sangat. Walaupun bukan aku drive tapi penat duduk dalam kereta. Nak tidur tak boleh sebab ayah aku mengantuk tapi degil tak nak kasi mak aku drive. Ayah aku jenis tak percaya sikit kalau mak aku drive. Padahal mak aku tiap2 hari drive pergi ambil, hantar adik aku sekolah. Pergi beli barang dapur. Bayar bil. Aku tak paham betul. Biarla ayah aku mengantuk macam mana pun tapi still nak drive sendiri. Aku ni cuak la sebab ayah aku ni bila dah mengantuk dia drive sampai meter cecah 140km/j. Di ibarat ko jalan atas angin. Tu kat jalan biasa, jalan kampung. Kalau kat highway tahu plak stick kan 110km/j pastu kaki rehat. Iksh.. Memang aku tak paham.

Pergi makan angin kat Melaka tapi biasa2 sahaja sebab hanya aku dan adik bongsu je follow. Adik beradik lain ada hal masing2. [Ceh,macam la adik2 lain dah kerja dan ada family sendiri!] Just naik boat je malam semalam selepas makan ikan bakar di Muara. Ikan bakar dia pun biasa2 sahaja. Melaka kan dah dapat status Negeri Maju. Tapi jem di mana2 memang tak dapat di elakkan. Aish... Naik boring duduk dalam kereta pastu jalan macam siput khinzir. Rasa nak balik hotel tido je. Lagi best. Lagi bertambah maju, lagi bertambah kereta, lagi bertambah sesak di jalan raya. =___+"

Macam henset jugak, lagi bertambah canggih lagi mudah rosak. [Eh? Tu henset kau je wanie!] Henset aku dah 3tahun aku pakai. Tapi dah 2tahun dia buat hal. Kalau orang call kena buat loudspeaker, kalau tak ko bercakap dengan tunggul kayu la. Pastu pandai2 la ko maki henset tu. Tapi aku prefer pakai earphone la. So xdela aku mencapap sangat suruh semua orang dengar. Tapi earphone aku pun dah macam kena gigit tikus. Nak cakap beli yang tak original tak jugak. Dah la earphone yang dulu kena gigit si Ali. Kucing yang lincah dan nakal! Habis earphone aku jadi bahan mainannya.. 

Tapi duk usha2 earphone tadi terjumpa earphone ni. Macam best. Teknologi bertambah maju so earphone pun dah jadi bermacam bentuk. Bagus. Kat mana nak cari ni?

Photobucket
Cool gila kot yang ni!Suka2!!



Photobucket
Yang ni macam pakcik datang tolong menjerit kat telinga je.

Tapi...Ni brand Samsung... Nokia tak mahu buat juga ke??T___T

Pensil/Surat:Esok UiTM start final exam. Gud luck untuk sesiapa yang ada paper esok! Especially my rumate yang gedik. NURAZREEN ROSLAN!Aku lambat lagi. Sebab tu la relax..:P

14 comments:

erine roslan said...

auwww terharu la kakak sebut nama kite dalam belog. thanx kakak. cepat balik ghumah sewa tolong sapu bilik hari2... hahahahaaha

MSOM said...

Tak pernah seumur aku jumpa earphone macam tu!

nurayunni said...

comelnyer...nk jgk cam nie..

ber_u_wang said...

oo exam lambat lagi ye.. tak yah study ke?

asna cute said...

hahah xtau la nape asna geli tgk. sorry~

iera said...

hoho...Iera pon dh start exam hr nie. Dah la sem nie xde study week. Pnat otak duk b'sengkang mte n b'hmpas pulas wat projek paper pon xhilang lgi...

Good luck ae Wanie

~ceRRy beRRy~ said...

gambar yg 1st tuh mcm eeeeeeeeeee.... hehehehe... ;p

negeri maju sbb sume org ada kete kot.. mst jarang org nek basikal! hehe... ;p

syaf said...

smart dok..wa nk belik

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

jangan dok relax sangat..
sila baca buku..
kalau markah exam jatuh
kak gebu tak mo belanje kehepci..

eheheh

Un Phat Lee said...

mak aih.tak geli hape telinga? ehe XD

hiro said...

staill.

~AmyLiana8886~ said...

first time tgk..lawa2..hehe

Aujinz said...

perghh..ganas ganas...

fndrocka said...

Licin juga kulit budk tu..pakai pencuci muka apalah agaknya