Friday, October 22, 2010

::Susah nak Ubah::

Assalamualaikum...
Sekarang kalau nak online mesti malam2 saja boleh.Kat rumah aku memang pakai streamyx, wireless lagi. Tapi disebabkan laptop aku teramat canggih. Daripada LAPTOP bertukar kepada DESKTOP, so sekarang aku terpaksa  la menanti kepulangan ayahanda pulang dari kerja dan menentukan waktu untuk online. Sebab adik aku sibuk jugak nak online! Komputer yang ada di rumah ni tunggu masa masuk muzium saja.Eee...time tak pasang wireless, laptop bukan main banyak tapi tunggu turn nak mencucuk wayar je kat laptop masing2. Sekarang.HAMPEH!=__="


Sekarang ni aku nak ubah jadi peramah la plak. Nak jadi pelembut. Nak jadi pendiam. Nak jadi penyopan. Mesti ramai orang kagum. Errkk?? Motif nak bertukar sifat. Betul la.. Aku tak pandai nak beramah mesra dengan orang. So macam mana aku nak menambah kenalan?Ceh!


 Kalau tengok telefon aku boleh kira no telefon lelaki berapa kerat sahaja. Kalau ada pun bukan aku message. Yang perempuan banyak pun aku tetap tak message kalau diorang tak message aku. Nak salah kan orang tak message aku or kena salahkan diri sendiri sombong nak mampus bajet diva?owh?=__="


Tak payah tengok kat henset  pun tak pe. Tengok dekat YM. Semua yang ada dalam list tu kawan2 yang satu bilik, best friends. Kawan2 lain tak ada. Sangat bongkak. Tak nak serabutkan YM dengan list orang lain.Aku kan diva!=__="

Kalau kat Facebook pun sama. List friends ada 5! Kawan sekolah rendah, Menengah, Uitm Jengka, Shah alam, blogger. Baik kan. Orang tak kenal semua aku DELETE and IGNORE. Biasala tak nak serabut kenal orang. Buat pening sahaja. Perasan diva orang nak kenal sangat?=__="

Macam mana nak jadi peramah kalau perangai berasa DIVA? Aku bukan diva tapi aku DATIN.ceh!  Sebenarnye aku dari dulu sampai sekarang tak pandai nak beramah mesra dengan orang especially LELAKI.
1) Aku akan jadi pendiam.
2) Dah kenal aku jadi kasar.
3) Tak ada idea nak borak apa.
4) Segan gila sebab rasa ada je tak kena.
5) Rasa sejuk seluruh badan.
6) Muka akn tunduk je.
7) Mata melilau kat lain time borak.

Kesimpulan nya, baik LELAKI mahupun PEREMPUAN sifat aku akan berubah 100%. Serius! Tapi bila dah kenal boleh jadi sawan sorang2. Sebab tu la semua rumates aku bakal menghuni Hospital Tanjung Rambutan tak lama lagi.Kesian.-____-"


Photobucket
Rasa2 nak bagi pelampang tak budak yang rasa DIVA ni?


Pensil/Surat:Lusa pergi holiday. Ada peluang nak mengepaw ayahanda.


14 comments:

@juera said...

x reti kn nk jd lemah lembut..
tp org laki suke girl yg lmh lmbt kn?

ber_u_wang said...

uncle pon kena delete ke dari FB

avid gunner said...

xleh lempang. saya menentang keganasan terhadap wanita.

fndrocka said...

Hai diva..

Wanie-san said...

@juera:
Mostly kot..tp baik jadi diri sendiri kan..:))

ber_u_wang:
uncle masuk dlm list blogger la..hehe

avid gunner:
tq mr avid.haha

fndrocka:
hai rock..^_^

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

no tepon kak gebu ada dalam henset kamoo tak? hehhehe

iQa~ said...

tatak mmg lembutla...peramah lg la...hahaha


eh2.kite xde dlm list ke??hahaha~

Lelaki Ini said...

caro mase n sapec ok brubah!
chaiyok2!

Ann said...

kalo mmebr duk jauh, ssh ckit nk bertegur...(ak jenis mls nk sms)
kalo depan mata, mau borak serupa xigt dunia...

Husna Hadzarami said...

dulu akak ada conflict macam kau ni. serious. masa zaman sekolah kot. and almost all my bestfriend admitted, first impression diorang tgk akak memang diorang cakap sombong and berlagak. haih. bila dah kenal baru kata menyesal kenal sebab aku jenis tak berhenti bercakap rupanya hahaha!

anyway, please have a faith in yourself. sifat pemalu/pendiam ni biasanya disebabkan kurangnya keyakinan diri. so boost up your self-esteem! :)

NURUL said...

teringat zaman akak dulu kenal suami malau2 mcm ada kuasa electrik dah kawin skrg ni perasaan tu terus hilang. hehe

Heidi Shafiq said...

hidup penuh dengan rase best..

erine roslan said...

malam nie u msg la i.. i pun tak ramai kawan.... nanti kite message2 je la.. buat ngabeskan kredit. dah boyfriend pun takde.. tssskkkkkk

Wanie-san said...

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ :
erkkk..kantoi~tarak ada k.yanie gebu...
bile dtg putrajaya baru la terhegeh2 nak mintak..hihi

iqa:
ai tahu semua tu...u xpayah ckp xpe..haha
u mesti la ada dlm list best friends i..hehe

Lelaki Ini :
nnt akan berubah..bertukar menjadi sailormoon..hehe

Ann:
betul2..kalau jauh malas nak tegur..
kalau jmpe mmg borak lupa dah org lain..hehe

Husna Hadzarami:
thanx kak husna.:) betul...malu sebab rasa rendah diri. xreti nak tegur2 org.rasa cam ada kekurangan diri.yg tahu diri mmg pendek.hehe

NURUL:
hahaha akak ni...dah malu kalau malu2 lagi xtahu la...hehe wanie doakan akak bahagia sokmo~

Heidi Shafiq:
best kalau pandai hargai hidup ini.

erine roslan:
cet2!!!!apada~jgn nak tipu sama saya la!saya tahu lu ramai kawan lor..kawan LELAKI..kasi la saya satu..keh keh keh