Wednesday, August 18, 2010

::Geram2!!!::



Assalamualaikum W.T.B....
Hari ni rasa geram sangat.. Tapi tak ada la sampai nak maki2 orang... Cuma bengang dengan org yang tak paham2. Ok, aku tak kisah pun orang nak guna barang aku. Yes!Saya tak kisah! Tapi dengan syarat, time tu aku tak nak guna barang tu. If aku NAK guna so aku kisah la sikit kalau ada orang nak guna. Bukan aku kedekut, barang2 aku dalam bilik ni pun hak milik satu bilik aku jugak. Nak guna ambik jela jgn byk tanya. Buat penat je aku nak jawab "Ye..Ambik la.." "Ye..Guna la" "Ye..makan la." Penat okey!Penat! Kalau sepuluh orang tanya sepuluh kali aku kena jawab... So..Penat kan?kan? =_="

Tapi yang aku bengang nye... If kitorg memang dah letak rule untuk basuh dan sidai baju.. Jangan sesekali melanggar.. Macam aku, hari aku basuh dan sidai baju ialah hari Rabu. Dat's mean today la kan? So, kalau kite memang dah kumpul baju sampai 1 week pastu baru basuh dan tengah berat2 bawak turun baju yang dah siap di basuh tengok2 ampaian dah full dengan baju ORANG LAIN YANG MEMANG TAK ADA TERMASUK DALAM LIST UNTUK GUNA AMPAIAN TU!! whatthefunny??? Iksh... Bengang je.. Baju aku dah la banyak.. Masalahnye ampaian tu bukan hak milik satu rumah... Ampaian tu hak milik kitorg 1bilik+aida.. Sebab tu la kitorg ada hari sendiri untuk basuh dan sidai baju sebab takut tak muat ampaian. Budak tu plak tak ada nak tanya kitorg yang boleh guna ampai tu ke tak. Kalau dia nak guna tanya la bila kitorg tak guna. Ni tak.. Hari tu dah macam tu gak.. Time aku jugak kena.. Aku dah terangkan dah pastu ni buat lagi.. Tak pasal2 aku kena alehkan baju dia.. Kalau sikit takpe la nak tumpang.. Ni banyak jugak baju dia.. Dah la guna hanger kitorg tak cakap. Bila kitorg nak guna dah terkial2 duk mencari sebab hanger tinggal sikit... Kitorg tak kisah ko nak guna ampai tu tapi sila guna time kitorg memang tak guna. Ada paham minachi??? Uh! +_____+

Satu lagi.. Selepas dah sudah sidai baju tadi naik bilik tengok hp ade msg classmate bagitahu kelas petang ganti ke pagi. Aku dapat msg tu pukul 11am kelas pukul 10.30am.. Wei..wei.. Mana sempat nak pergi beb!!Dah terlepas pun! Aduhhhh... Susah betul! Bagitahu last minutes... Terpaksa la aku ponteng tapi aku dah bagi msg kat lecturer.. Die paham sebab dia pun bagitahu last minutes kat ketua kelas. Student faculty business sempat la pergi. Aku ni? Faculty lain. Mana sempat..huhu Reda je...T_T



Photobucket
Nampak tak muka I yang tengah bengang tu.. Rasa nak gigit orang je tau!

Pensil/Surat: Macam2 betul berlaku harini.. Petang nanti turn aku plak jadi ketua chef.. Dah la nak try resepi baru.. Hope menjadi la...Ameen...


12 comments:

Lelaki Ini said...

adeyh!
sabao2!

Faizal@PeJAY said...

bulan posa jgn marah2 geram2..s alam katne

syaf said...

hahaha macam2...main sebat jerk penyidai yer,,,hahaha apsal x buang jerk baju 2 terus??

Ann said...

aku pun nk tumpang bengang ni..haha

sabar2 eh..

saya_arief said...

waa..ni mengamuk ke..?
xtakot pown.
;P
jangan marah2 ha..
sabar..
:D

Anonymous said...

wanie, kalau i pun geram..kalau ni first mistake die, u tgr la baik2..
kalau dah berpuluh2 mistakenyee i cadangkan u amek hanger ketuk pale..hohohoh..

syue.

jee yunus said...

agak melampau...bg warning je wani...

Tina Farhana said...

sabar ea awak. bese la manusia. lagi2 bulan puasa ni mmg byk cabaran die.

btw, saya follow ye ;)

Wanie-san said...

Lelaki Ini :
dah cukup sabo dah..huhu

Faizal@PeJAY:
xda la nak marah2 sgt tapi geram je..kat seksyen 7..kat icity..:)

syaf:
huhu kang gadoh lak kang kalu aku buang..xpasal perang dunia ke 3..huhu

Ann:
huhu dah ok dah..:)

Saya_arief:
hahaha xada la nak gaduh2 mengamok2..
bengang aje...bulan pose kena byk b'sabar....

syue:
2la...kalau i xpernah tegur xpe gak...ni i dah ckp ari tu..die suke wat hal sendiri..dah la baru masuk umah ni..guna je barang org...

jee yunus:
sebab duk satu rumah tu la malas nak warning nak marah2..dah tegur dah..hope pasni die xbuat lagi la.

Tina Farhana:
aha..bulan pose kan...kena byk2 bsabar la...mls nak pikir sgt..
thanx follow me..:)

She is f.A.z.A said...

lor.. i pon prnah kene tau..
bilik sblh suker amik aprt k.org..
dh laa basuh baju hari2..

pernah skali baju2 dia i letak jer atas beranda simen.. nasib laa akn hehe =D

famy said...

sape?

sape?

sape?

Redbloodsnow said...

gigit je yang. xyah pkir 2 3 kali lagi ah...miahahahaha :D