Tuesday, August 31, 2010

::Orang MERDEKA tapi Saya??::


Assalamualaikum....

Happy 53rd Anniversary of Independence Day Malaysia!!^__^/v


Semalam belakang rumah aku pung pang pung pang bunyi bunga api...1st bunga api yang di lepaskan menyebabkan kawasan rumah aku di landa gempar bumi berscala kecil.. Alarm rumah orang kaya jiran2 aku ni ape lagi.. Saut menyaut la...hohoho Tu la duduk lagi rumah belakang i-city.. Huhu

Malaysia dah merdeka.. Tapi aku masih lagi di belengu masalah diri.. Susah sangat nak buat sesuatu keputusan.. Susah sangat nak terima yang dulu kita ada someone yang betul2 boleh luahkan everything... Boleh bercerita, bergosip, berlawak...Tapi sekarang... Kita lepaskan dia pergi mungkin sebab kita bukan yang terbaik untuknya...

Sekarang... Aku memang perlukan kawan2... Thanx to Tataq Iqa... Kite luahkan semuanya kat awak.. Macam ganggu pagi awak plak... Tapi nasihat awak sangat berguna... Kita lalui benda yang sama... Kite penat dah tahan sedih but finally kite nangis when u give me support... Really2 appreciate... Kite pun enjoy bile dengan Tataq Ucen sebab die buat kite ketawa.. Dia layan karenah kite walapun die tak tahu kite tengah sedih... Apa problem kite.. Thanx a lot Tataq Iqa!!! [Sekarang pun kite tengah nangis lagi..]


Photobucket
Tataq Iqa yang sempoi~~

Tak guna jugak aku macam ni.. Sampai bile nak macam ni. Aku ada life aku.. Aku kena go on je.. Merdekakan diri aku!!Hehehe [Mentang2 hari merdeka..wakakaka] Org luar mungkin tengok aku hepi2 mcm org gile.. Tapi memang aku macam tu.. Ibarat tak ada masalah.. Tapi sebenarnye berlambak... Saje tak nak masuk campur masalah diri dengan keadaan sekeliling...

Pensil/Surat: Hari ni aku dah rumate akan start buat kerja gile...Hohoho.. Sapa punya idea ini!!



10 comments:

Tina Farhana said...

Selamat Hari Merdeka wanie ;)

*cheer up ok, yang hilang akan berganti. sempena merdeka wanie pun kena merdeka juga. yep, life must go on..

saya_arief said...

merdekaaa..

Aujinz said...

salam merdeka Wanie-sang.. :D

Aujinz said...

mo tanye laaa..
kenape bile masuk page wanie-sang..ade scroll bar yang kejap ade kejap takde kat bawah tue???..

ucena said...

alarm sensitive sy lmbt bunyi..so klu sedey kne bgtau

sekian (^_^)

fndrocka said...

sama mcm malysia... Org luar mungkin tengok mesia hepi2 mcm org gile.. Tapi memang
mesia macam tu. . Ibarat tak ada masalah.. Tapi sebenarnye berlambak.. .

iQa~ said...

tatk wanie kite kuat...kite sokong tatak wanie sampai bila2...

smoga Allah berikan yg lebih baik selepas ini...Tatak sila kuat...

nnt raya kite dtg umah org kaya tatak k..masak rendang,kuah lodeh,kuah kacang, nasi impit...pastu pakai baju kurung raya...yeay...suh cik mardhiah sy pakai baju kurung moden die...hik3...

syg tatakkkkkkkkkkkkkkkkk~

syue said...

che wani..sabar ye.dugaan bulan puasa sama tuh.

jom main masak-masak jom.
u tukang masak, i tukang petik sayur (daun). heh

syaf said...

slamat merdeka...merdekan diri anda

tapi aku sangat sangat selalu dengar perkataan "Org luar mungkin tengok aku hepi2 mcm org gile.. Tapi memang aku macam tu.. Ibarat tak ada masalah.. Tapi sebenarnye berlambak"

ngee

Arief Arf said...

selamat hari merdeka!
X)