Saturday, August 14, 2010

::Kecabaran Hari ke 3::


Assalamualaikum...[bulan puasa bg lak salam..hoho]
Sebelum puasa hari tu dah ada sesi perjumpaan satu rumah nak tgk turn masak..Semua ahli rumah kena MASAK! Tak kira la ko pandai masak ke, tak pandai ke..Tapi semua di wajibkan mengambil hari2 yang mereka free untuk m'jadi tukang masak... Aku tak paham jugak... Kenapa jadual masak aku boleh dikatakan MAJORITI..Selasa, Rabu,Khamis,Jumaat...Konpius jugak.. Nak kata aku sangat2 free dis sem, Nampak sangat menipu!

Tapi, hari ni punya masak memang mencabar giler babeng! Budak2 rumah dah demand nak makan nasi ayam o nasi minyak... Aku malas nak buat nasi ayam sebab nanti leceh nak goreng ayam.. So aku decide nak masak nasi minyak..

Kelas aku dari pagi pukul 8.30 until 12.30pm. Balik dari kuliah memang jalan sesak giler2..Paham2 la orang nak pergi solat jumaat.. Jenuh gak aku nak mencelah.. Sampai je rumah angkut rumate aku pergi cari bahan2 nak masak. Dah la nak buat kuih melaka or nama glamornye ondeh2 jugak.. Mau meroyan aku.. Nasib kawan aku yang buat kuih tu. dah la barang2 masak bukan 1 kedai je cari.. Tapi 3kedai..Pening kepala... Balik rumah dah pukul 2pm.. Pukul 2.30pm kena pergi fakulti balik sebab ada discussion pasal project..Dah la member sekolah aku msg cakap nak datang Shah Alam tido rumah aku.. Aku suh jela die dtg...Habis discussion tu around 5.30pm...Balik rumah capai periuk nasi!Terus masak nasi minyak dua periuk... Jenuh jugak terkejar2...tut2 kul 6.30pm kwn aku dah msg ckp die dah sampai Komuter Padang Jawa..Kena merempit tengah2 hujan nak pergi ambik die...Waaaa....Gile penat!Dah la b'mandi hujan!!!Harini memang non-stop la buat keje...xada masa nak rest langsung..

Eh..Bukan aku kena buat mathematic Modelling ke??Owh..Membebel plak kat blog..Takpe..Luah perasaan yang b'serabut....

Pensil/Surat:Esok nak pergi berbuka di special place...Alamak!

7 comments:

Aujinz said...

kat mane spesial place tue?.. ngeh ngeh ngeh

Aujinz said...

owh.. i pes plak?..

Aujinz said...

dah dah dah.. gie ngaji matematik tue..

koh koh koh

@juera said...

pndai ko masak ns myk..^___^...

Razman said...

weyh bonzai, tolong la ajar adik ko sorg tu msak. ni aku merayu kat ko ni. stakat ni, die grg tlur pn bwh hangus, ats mentah.

nursarah said...

sem ni aku belum penah memasak tuk housemate, turn mmg tak ada pun, nasib baik aku dikurniakan housemate yang gila rajin memasak,
apa lagi aku patut buat. doakan yg baik2 untuk housemate baek cam mereka. hehe

hans said...

kalau dah kata majoriti ko masak maksudnya sedap lah tu

P/S : Header Baru H.P.B Blog. Thanks Blogger Dark Half!