Monday, August 16, 2010

::Membazir!!::


Assalamualaikum..
Sila kagum! Aku boleh siapkan dua report hari ni!!wa...sungguh tak sangka!!![padahal just tambah2 apa2 yang patut je..lala]

Sebenarnye nak cakap tetibe rasa menyesal je hari ni. Bile dah boros membeli pastu jarang guna memang la menyesal!!

Ok..Before ni aku ada cakap kan aku dah beli eyebrow. Esokkan hari nya aku pergi beli eyeline balik mengantikan eyebrow..So dah berlaku pembaziran kan?kan?kan?Ah!Benci!


Photobucket
Nampak tak dah terang2 tulis EYEBROW!Tapi kalau dah buta mata memang tak nampak la...
Yang atas tu beli balik eyeliner brand Elianto..huhu


Pasal eyeshadow sekian hal gak! Dulu aku pakai 1 jenis je. Pakai sampai habis...Sekarang ni, tak habis pun lagi eyeshadow tu aku dah bantai beli eyeshadow yang laen. Memang la color lain2 tapi masalahnya, aku bukan pakai eyeshadow tu tiap2 hari! Sebulan sekali pun belum tentu!So, buat apa aku beli kan?kan?Grrrrrrr.. <---Bunyi geram!



Photobucket
Yang pink n purple tu murah giler!1 rm6 beli dua RM 10..Brand Elianto..So...aku rembat la...=_=" pastu baru menyesal..

Ha!ni satu lagi!Memang ketara sangat2!!Pakai kat kaki je tapi byk giler la plak!Pasal heel....Aku dah ada 3 heel.. Memang boleh kira dgn jari je bile aku pakai, tapi time pergi Times Square aku ada mention yang aku beli lagi satu wedges...

Photobucket

Ni wedges yang baru beli. Wedges raya..haha

So, sekarang rasa menyesal la plak pergi beli heel+wedges..huhu T_T"...[update : kak husna dah tegur so, kena wat correction.Kalau tak aku suka hati je nak panggil heel ke wedges ke..haha] Satu heel or wedges RM50++... 4 heel RM200++...Wei2..Banyak tu..kalau boleh gadai balik leh aku beli barang kemas pakcik Habib!!! Eh???[ada kaitan?] Tak termaksud lagi sandals-3pairs, shoes-2pairs yang jarang dipakai....Sandals yang ayah aku kasi dari diploma sampai skrg tak rosak..[memang la..harga nak dekat RM100!Laen kali beli murah2 cepat sikit rosak!!] kasut plak setiap satu harga nak cecah RM50..Giler membazir!Serius menyesal!!!! Tu la mengatai nak buat rule sendiri, pergi kelas pakai kasut lain pergi jalan pakai kasut laen.. Keluar dengan member pakai kasut laen, keluar dgn En.Pjg pakai heel. So memang memerlukan byk heels,kasut,sandals..Mana la Mak Wan tak membebel..Nak balik raya dah plan nak bwk balik 3heels 1shoe...Agak2 Mak Wan tengok die hepi tak??\^_^/!!<---Sumpah kena maki!!




Photobucket
Yang ni tak membazir!Ni home chocolate!!!Kawan aku buat!Best tau!Aku beli kasi En. Pjg sebab die sangat Gila Coklat!Sangat2!!

Pensil/Surat:Saya sudah sihat so tadi saya makan mcm naga+buaya yang kebuluran!!!





13 comments:

ber_u_wang said...

lepas ni uncle jumpa wani dah tinggi la erk sebab pakai heel

Arief Arf said...

ape beza eyeshadow ngan eyeliner.
hahahah (orang laki kan, mane taw)

X)

Husna Hadzarami said...

sayang, dalam gambar tu bukan heels, it called wedges shoe. heh heh.
barang elianto memang murah2 dan cantik2, masa belajar dulu suka beli lipgloss dia.
sejak kerja ni langsung tak mekap, cukup dengan foundation and lip balm je. takde masa T__T

asna cute said...

hahahah =D mcm ne ley mbazir smpi mcm nie skali?. Dahsyat betul!. heheh =))

Cube try jual balik kat kawan2 yg suke make up. Jual jer satu tue RM5 or Rm4 gitu. =)

Ann said...

nasib baik aku bukan jenis menggila kasut...slagi xrosak, slgi tu la aku pakai...

Wanie-san said...

ber_u_wang :
hahaha perli abek ek uncle..hehe

Arief Arf:
hahaha eyebrow liner pakai kat idung bg namak mancung...Eyeline pakai kat mulot bg nampak muncung..eh?betul ke?:p

Husna Hadzarami :
hehe yes!i know..wedges shoe tapi wani bantai panggil heel sbb die tinggi..:p elianto memang murah kalau ada discount..kalau xde mahal gak kan kak husna..huhu

asna cute:
masalah nya suh pakai pun diorg tak nak ni plak nak jual..susah la asna..rumate bukan kaki makeup..haha diorg suke tepek bedak je..huhu

Ann:
2la...my mum marah sbb die suh pakai sampai rosak..tapi aku xleh..tabiat yang teruk!huhu

Solehah said...

huhu..bnyk sungguh tu.bazir kan bila beli x pakai2..huhu

YobSumo said...

pakai jelah eyeshadow tu, same je kan... ye tak?

nafsu makeup control2 lah... nafsu coklat lebih lebihkan... heheheheh!

erine roslan said...

ko kan memang ratu membazir. aku biase dah. lalala~

nurayunni said...

wedges tue cantik..klu xnak bgi sni..
xlar m'mbzir...huhu..

Razman said...

tolong la curi heels aza kalau nak jimat. aku tak rasa dia memerlukannya.

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

elok la tu membazir...saudaranya pun sedang di tambat bulan ramadan ni

~ceRRy beRRy~ said...

ifa pn gila brand elianto nih!

superb best!~