Friday, August 6, 2010

::Meroyan=Kempunan::



Plz!!Plz!!Plz....Kamu jangan nakal...[Motif starting entry lagu gedik Aliff!] Tadi pergi Jusco Bukit Raja dengan Husna..Pastu nak beli eyeliner sebab dah seminggu lebih eyeliner habis... [Kagum gak tak mencari eyeliner before habis..huhu] Nak try brand IN 2 IT.. Bosan dah pakai brand Elianto walaupun best.. Mengatai sangat nak tukar tak pasal2 TERbeli EYEBROW liner.. Sebab tu la aku pelik kenapa yang satu tu muncung serong yang satu lagi standard mcm eyeliner yg biasa pakai... Mula la rasa nak menangis+mengamok+histeria+mengedik!! Kenapa salah beli...sob..sob..sob.. So bile pandang je eyebrow tu rasa nak campak2 aje!Malam ni dah 3 kali aku campak benda alah tu!Kening aku lebat la!Tak perlu pakai eyebrow!!huhu

Aku pantang la bile aku nak benda tu.. Aku dah aim memang AKU NAK aku memang akan sebut benda tu sampai orang naik geram...[Selalu jadi mangsa my rumate la...hohoho]
So malam ni aku memang nak sangat eyeliner tu, aku dah meroyan ajak kawan aku ikot aku pergi cari eyeliner tu esok!Kena ikot!Nasib hari dah malam kedai dah tutup..Kalau siang aku memang start moto pecut pergi cari terus!!!huhu
Kadang2 kemeroyanan aku ada gak mcm:

1)Aku nak beli baju yang alah2 muslimah tapi bergaya dan bila aku pakai aku boleh nampak tinggi [nampak sgt menipu..=_="] kebetulan duit tidak membenarkan aku membeli baju tu..Aku akan tunggu sampai elaun dari Pak Cik Ghani masuk, aku akan terus pergi cari baju tu! Tapi biasanya memang aku pergi baju tu dah tak ada SIZE!nyampah nyah!

2)Aku nak beli heel terompah yang pung pang pung pang bile orang dengar rasa nak campak heel tu, tapi kalau boleh nak cari yang lagi murah..Tapi kalau tak jumpe memang asyik memanjang la duk pikir pasal heel tu...Rasa2 probability untuk aku beli terompah tu tinggi.. Aish...[Tengah duk pikiq lagi la pasal heel tu]

3)Tengah2 study tengah malam, perot berkeroncong nak mintak makanan macam jemput2la.. Nak makan rojak jambula..Biasala perot kan..Bila dah tau makanan tu semua memang ada kat dapur, mula la duk pikir nak makan..nak makan..selagi tak tido pikir nak makan je...nak tido pun tak aman...pastu mula la teringat cerita zaman2 sekolah.." kalau kita tido time lapor, nanti roh kita pergi cari makanan kat tong sampah..Sebab tu la bila kita bangun tido kita dah tak rasa lapar" emmm...siapa ada bukti yang kukuh untuk menyokong hujah kawan aku tu???huhu

Eh..Kenapa aku perlu membebel pada lewat malam ni?Owh....kebengangan terhadap eyebrow liner masih menjadi2...Relax2..Istifar byk2...

Pensil/Surat:Makan makanan pedas gila babeng di ibarat seperti makan cili padi..Perot telah luka!owh tidak!!<--konon luka!


20 comments:

babyhel said...

Ape ko membebel pagi2 buta ni...pegi tido laa...hahahahhahahaa

ber_u_wang said...

he he he ingat kan meroyan nak beranak tadi...tido la esok ada kelas kan

Razman said...

logik sket. ada ke bju yg leh wat ko nmpk tinggi? selaen tangga, aku rasa tak ada benda laen.

asna cute said...

try la pki eyebrow tue jd eyeliner boleh ka? hehe

Baju muslimah. nk jimat?. bile aje baju Tshirt lengan pnjg n besar satu size dr bdan kita. dah jadi muslimah. Tp jgn pulak pki suar jin yg sendat2 tue hehe

Heel terompah? vincci byk dik non!. pilih aja yg mane suke! sgt memuaskn hati and byk pilihan! serius xmenyesal! =)) *asna dh selalu pki hehe

Haish.. lapar terus g makan. jgn tunggu2 nti baby lapar sape nk jawab? haha gurau jer. Mkan terus takut kena gastrik lak kang. sape susah?..

Heheh pg2 mood nk komen pnjg2 sikit hahah =D Sorry!~

Un Phat Lee said...

layann.haha.(kalo lu tak paham xpe. XD)

h a n i e said...

pakai marker pen lah...hahahaha..

erine roslan said...

tu lah len kali kowt ye pun nafsu membeli tengah tinggi, len kali ucbe bawak2 baca siit ape yg tertulis kat batang pen tuh.. nie main rembat je.. pastu kan dah rugi..

hahaha~ aku lak tuh jadi mangsa yg kne teman ko g jj. haippppp

Wanie-san said...

babyhel:
hahahaha geram wei!dah la byk keje!tapi tersalah beli eyebrow tu wat aku xjadi study!huhu

ber_u_wang:
eh??hehehehe ape la uncle ni...:)

Razman:
jeles la tu!bluweekkk!
ko pon pendek dari adik aku tu gak..lalalala

asna cute:
hahaha xboleh asna...wani dah try...jadi xterang..pastu tak rata...kwn2 ckp memang kalau untuk eyebrow xterang..huhu seday..sob.sob.sob wani ada byk baju muslimah tshirt..ari tu jumpe baju labuh chantek giler!tapi harga dekat RM100..huhu heel kat vincci xbest..wani dah lame xbeli heel vincci..sakit kaki..heel terompah yg wani nak tu xsakit...comfrt sgt tapi 2la mahal..huhu baby??perghh..tu tuju kat asna tu..hehe

eh??pjg plak reply nyo..wakakaka

Un Phat Lee:
owh..yeke??<---buat2 paham..huhu

h a n i e :
kak hanie!!gigit kang!!huhu

erine roslan :
yela2....arini aku ajak ko g skali...hope tak tersalah la..memang kena beli kat elianto..ada sale 30% eyeliner...jadi murah la..haha

~AmyLiana8886~ said...

macam2 la si wanie nie..hihi

Hamzah Ian said...

sebenarnye gua tak paham ni.. gua baru bangun tido.. hoho... komen ttp komen.. hahahaha

hans said...

haih
macam mana lah leh tersalah eli
hahaha

P/S : Entry 18SG : Ayam Nih Tak Masak Lagilah! Aku Gigit Tersembur Darah Ayam Nih!

aZLiNa aZiZ said...

Hahaha...comel la wanie membebel2 ni. Hahaha...saya ada dengar jugak pasal roh yang pi merayau kat tong sampah. Hahah, macam mengarut tapi boleh terpercaya. Hahah, macam mana tu?

zool said...

kalau lapau sgt masak je jemput2 tu...
jgn meroyan2 bahaya tau

syue said...

wanie, u taw tak, i gelak gilaaaaaaaaaaaa time u ckp tersalah beli pg beli eyebrow punya liner.ahahaha.btw, i pn pnh trsalah jugak wktu fiest time menggedik nk pkai tu.

btw, elianto best eh?nak try ah.i pkai maybeline mmg mcm hampeh rasa mcm nak cmpak dlm tong sampah. i mmg suka cuba smua brand.huhuh.mmg tak pernah repeat the same brand pn kalau psl eyeliner.

Frodo Baggins said...

... tambahan
mungkin lu nak monopos ni
muahahhahahaha


>>___<<


betool kata hanie
pakai arang pun bleh jugerk
sekseyyyyy yo!

n@jwamz said...

ahahaaha klako...real ke cite roh rayau tu haa....
alaaa...nk bli heels tggi mne pn...tggu sale rayer karang...haa...jimat sayaang oi...^_^

Ann said...

aku tak pndai pakai eye liner...takut ar...nti tercocok dlm mata

miss lolly a.k.a luvfareda said...

ko ni memilih sgt laaaaaaaaaaaaa.


aku pakai lip balm atas kelopak mata x meroyan pun






















keh3

fndrocka said...

Aku yg selalunya time2 study tiba2 mengidam nak tdo..pastu aku tdo.simple je.

faiq said...

masa aku tido..roh aku g belakon citer jangan pndg blkg