Tuesday, August 3, 2010

::Perlu Melepaskan?::



Entah la..Sejak dua menjak tiga menjak ni...Asyik main perasaan je...Layan jiwa..Lama2 boleh mereng lor... Tapi tu la..Perlu ke nak sedih?Perlu ke nak bengang? Pening nak pikir... Nak mengharap takut kecewa... Nak melepaskan takut merana... Kalau dah tak nak cakap je la kan? Tak payah diam2...Kita pun tak ada tertanya2.. Uish...Kes berat ni...

Umur dah 23tahun.. Tengok org kawin, terdetik nak kawin... Tengok org ada baby rasa nak penyet2...Tapi belajar tak habis lagi...Nanti da habis kena sambung lagi...Kawin dengan buku la gamaknya....Tambah tolak campur bahagi umur 26tahun baru habis study....Tu pun kalau ambik master la...Kalau tak ambik tahun depan dah habis...

Kalau org tak sudi buat apa kita terhegeh2...Tapi bila kita cakap kita nak bawak diri pandai plak dia terhegeh2 nak kita...Tapi bila kita buat macam nak balik kat dia, dia buat endah tak endah.. Ingat kita ni apa? Yu BZ, Ai pun BZ... Yu study, Ai pun study... Ai super duper BUSY dari Yu tau.. Adik Yu chat dengan Ai..Dia tanya Yu tak chat dengan Ai ke? Yu nak tahu apa Ai cakap? Ai sudah benci Yu..-___-" Ok...Ai tipu...Tak ada la sampai macam tu sekali Ai nak cakap...Ai cakap "Kitorg memang tak ada chat2 sekarang...Message pun tak ada....hikhikhik<---Gelak tipu..."

Ok la...Buat penat otak kepala badan je memikirkan masalah yang memang orang tu tak akan kisah...Dia apa tahu!Kalau salah dia pun, dia mengaku ke?Kita soal banyak2, dia jawab ke? Dia elakkan diri ada la....Penat kan?Kalau kita buat macam tu bukan main dia marah2 kita... Tapi dia buat tak apa...Owh..Lelaki kan...Whatever U do, I tak patut marah....Right??U're always right... Tu bagi Yu la... Not for me...Buat la apa yang Yu suka..Mana tahu boleh tambah amal ibadat Yu...Hik hik hik hik <---Gelak sopan...

Pensil/Surat:Tak sabar nak habis sem ni...Nak praktikal..Nak tinggalkan bumi Shah Alam yang sentiasa busy ni...Nak duk bawah ketiak mak ayah plak!





14 comments:

h a n i e said...

sila pentingkan hati sendiri ye.. asyik nak jaga hati org..hati sendiri dah terabai mcm utan lalang..

Un Phat Lee said...

minggu depan ya mu kahwin.emm. bagus2.hahahaha.(ape ak cakap nih.damn XD)

saya_arief said...

kawin je dengan buku..
xde hal nye tu..
hoho..
tidak sabar juga mau praktikal next sem.
:D

Aujinz said...

habeskan kawen cepat..

eh salah..

habeskan study cepat cepat.. huhuhu

bofoyengfeng said...

study dulu....nanti baru pikir pasal kawin. trust me.

syue said...

dear wanie (ecewah),

laki mmg mcm tu.dia buat kita takpa, kita buat dia mmg tak boleh sama sekali (tiada kaitan dgn afiq ye.hehe). apa2 pun che wani, u tumpu study u.bukankah kita mmg super duper busy? just busy kan dgn study.tp some ppl mmg tak boleh study kl mslah chenta.tp i jugak ada kwn kl brgaduh ngn pawe, lagila dia boleh study.aaa gitu.so u wtla apa yg ptt.mmg kdg2 tringat dia.but hapal balik nota yg ngah study tu.pahamkan jugak ye.eceh.

kl tringat lagi, call parents, luahkan.kl dwg tamo dgr, call kawan.hehe.luahkan apa yg kita rasa time tu.then lepas lega, sambung balik study.

btw, che wanie ne dh break ke gaduh2 manja gitu? penat i karang pnjg2.ahahaha

Ann said...

tu pasal aku mls nk pk soal cintan cintun ni.wwat sesak nafas jer...hehe

Amal said...

bonbon, cari orang lain!

asna cute said...

fokus study dulu la. campak dia tue dlm lonkang ke lombong. Yg penting study tue habis ok! =)

Chaiyokkk!

Wanie-san said...

h a n i e:
tlg jaga hati ai kak hanie..hihihi

Un Phat Lee:
sekeh jgk budk ni!huhu

saya_arief :
haha tgh memupuk semngt sygkn buku..:p
wa..samo lh kito yo praktkl sem dopen..:)

Aujinz:
hahahaha dop sabo jugok la nak habes study copet2!!keh keh keh

bofoyengfeng :
memang pikir study je ni..kalau pikir nak kawen xdola nak sambung2 study...:))

syue:
hahaha panjang nyo cik syue b'celoteh...hehehe
emmm..biasala kan...ada pasnag surut nye b'cinta..hehe ada jodoh ada la...kalau tak ada mybe kita ditemukan dgn org yg lagi betterkan?hehe
lelaki mmg macam tu kan?afiq je x..hahaha

Ann :
hehehe mls nak pikiq gak tapi dah t'jebak nak buet camno...hoho

Amal :
cari tuk ak satu..plzzz...hihihi

asna cute :
hahahaha campak dlm lubuk YU bleh??hehehe 2la..nak STUDY!STUDY!STUDY!Je ni hehehe

hans said...

bumi shah alam nih xbest sebab banyak kilang
debu sungguh udara dia

P/S : Anda Semua Dah Daftar Sebagai Pengundi?

syue said...

yeaw.u r truly right.afiq je tak.aahahahahhaa.wek wek.bole muntah now if mahu

iQa~ said...

Sy juga benci keadaan ini...rasanya sudah masa utk sy berhenti... =(

Linglung said...

gua suka! gua pun baru lepas feel ini macam. layankan saja!